html site templates

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Bukken, tillen, zitten, slapen, reiken, lopen, dragen, sporten, hobbyen, klussen….. we doen het allemaal. Dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan.
Toch kunnen hieruit klachten ontstaan, wanneer we het lichaam tijdens deze alledaagse verrichtingen verkeerd belasten: ‘Het is in mijn rug geschoten’, ‘Die langdurige nekpijn…’, ‘Die geïrriteerde schouder…’.

Een oefentherapeut Mensendieck is een specialist in houding- en bewegingspatronen. Oefentherapie is gericht op het behandelen van klachten die ontstaan zijn door een ongunstige manier van bewegen.
Als oefentherapeut analyseer ik samen met u hoe en wanneer uw klachten eigenlijk ontstaan zijn. Vervolgens leert u met behulp van oefeningen om uw houdingen en bewegingen in het dagelijks leven te verbeteren. Hierdoor wordt uw lichaam beter belast en zullen de klachten verminderen of verdwijnen.
Oefentherapie Mensendieck leidt dus ook tot nieuwe inzichten en een bewuster lichaamsgevoel.

Eigenlijk ben ik als oefentherapeut Mensendieck uw Personal Coach die op professionele wijze behandelt en adviseert. Natuurlijk wil ik uw klachten verhelpen, maar daarnaast wil ik ook voorkomen dat deze terugkeren.